Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (07-12-2016)-Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Χίο και στη Μυτιλήνη 
-Διακομιδές  ασθενών
-Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Λέσβο
-Διακομιδές ασθενών 
-Εντοπισμός πυρομαχικών στην Καλαμάτα   Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ενός (41) προσφύγων προέβη πρώτες πρωινές ώρες χθες,  πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
  Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''Αγία Ελένη'' ν.Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πληρώματα ανωτέρω σκαφών προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

                                                                                     *****

   Στον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Επάνω Σκάλας Μυτιλήνης,  πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη και ο αλλοδαπός διακινητής τους που επέβαινε στη λέμβο.
  Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

                                                                                    *****

  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδυνές ώρες χθες , οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-63χρονη, από το λιμένα της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, στο λιμένα της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής,
-61χρονου, από το λιμένα Γαϊου Παξών στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με το Ε/Γ ''ΔΕΣΠΟΙΝΑ Π'' ΝΚ 920.
   *****
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση πέντε  (05) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του 25χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
    Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Επάνω Σκάλας Μυτιλήνης ν. Λέσβου, πολυεστερικό σκάφος κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές ν. Λέσβου, ο χειριστής του οποίου, δεν  συμμορφώνονταν στα φωτεινά και ηχητικά σήματα. Ακολούθησε καταδίωξη με  αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη του διακινητή από το πλήρωμα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και την ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω προσφύγων, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.


*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι κάτωθι διακομιδές ασθενών που έχριζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
85χρονης, από το λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
33χρονης, από μαρίνα Γουβίων Κέρκυρας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
85χρονης, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,
84χρονου, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53
74χρονου, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 77.

*****

    Εκατόν εβδομήντα μία (171) σφαίρες μήκους 38 mm εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην θαλάσσια περιοχή θέση χιλιόμετρο λιμένα Καλαμάτας.
    Συγκεκριμένα τα ανωτέρω πυρομαχικά εντοπίστηκαν από βάθος περίπου ενός (01) μέτρου  και σε απόσταση τριών περίπου μέτρων από τον προβλήτα από ερασιτέχνη αλιέα με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη και παραδόθηκαν σε στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
    Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.