Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (02-12-2016)

- Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Λαύριο

- Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα

- Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Λέσβο 
- Μικρής έκτασης εισροή υδάτων σε Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος στη μαρίνα Αγίου Κοσμά 
- Λειτουργία κινητής γέφυρας πορθμού Ευρίπου 
– Σύλληψη αλλοδαπών στη Σάμο


Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ” Ν.Π. 12055.
Από την έκτακτη επιθεώρηση που διενήργησε το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε βλάβη στην αντλία άπαρσης και πόντισης της δεξιάς άγκυρας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Δύο (02) αλλοδαποί, μία 27χρονη και ένας 30χρονος, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λ
ιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος έφερε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια της ανωτέρω 27χρονης η οποία τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του.
Επίσης, δύο (02) αλλοδαποί, μία 19χρονη και ένας 20χρονος, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου Λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι η 19χρονη έφερε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια του έτερου 20χρονου ο οποίος την συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί της.
Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
*****

Ένας 29χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχε και επέδειξε κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) προσφύγων προέβησαν,  πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΕΦΤΑΛΟΥΣ” ν. Λέσβου, μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω,  οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού από τον φορέα διαχείρισης της μαρίνας Αγ. Κοσμά ότι το Ε/Π – Τ/Ρ σκάφος «ΤΡΟΠΙΚΑΝΑ» Ν.Π. 12201, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στον προβλήτα «Κ», είχε παρουσιάσει μικρή κλίση και πυροσβεστικό όχημα διενεργούσε απάντληση υδάτων.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου μετά το πέρας της απάντλησης και τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα ύφαλα του πλοίου από ιδιώτη δύτη, διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει περαιτέρω εισροή υδάτων στο σκάφος.
 Από το περιστατικό δεν σημειώθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ πλωτό φράγμα αναπτύχθηκε προληπτικά από τον φορέα διαχείρισης πέριξ του  «ΤΡΟΠΙΚΑΝΑ».
Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Η συρταρωτή γέφυρα Πορθμού Ευρίπου το Σάββατο 03-12-2016 θα λειτουργήσει εκτάκτως για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας.
*****
Στη σύλληψη ενός 48χρονου αλλοδαπού οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος και τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καρλοβασίου στον οικείο λιμένα. 
Συγκεκριμένα  οι ανωτέρω αλλοδαποί εντοπίστηκαν εντός Ι.Χ.Ε. οχήματος με οδηγό τον 48χρονο, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, να προσπαθούν να επιβιβαστούν σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.