Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Δελτίo τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 (25-11-2016)-Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Ιεράπετρα και στη Χίο 
-Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Χίο 
-Σύλληψη αλλοδαπών για παραβίαση περιορισμών διαμονής στην Πάτμο 
-Διακομιδή ασθενούς  


Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβησαν,  βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 36 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας ν. Κρήτης, ένα (01) ιστιοφόρο σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Ιεράπετρας.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας.

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Χίου, μία (01) πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ανωτέρω λέμβος.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ'' Ν. ΧΙΟΥ 424, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Οινούσσες για Χίο, διαπιστώθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Το πλοίο συνέχισε τον πλου με τη λειτουργία της δεξιάς κύριας μηχανής και κατέπλευσε στο λιμένα της Χίου, συνοδεία ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους τριάντα δύο (32) επιβάτες του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Δύο αλλοδαποί, ένας 29χρονος και ένας 36χρονος συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτμου για παραβίαση περιορισμών διαμονής, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Πάτμου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Άνδρου στο λιμάνι της Ραφήνας, με περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 62χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.