Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Έρχεται νέο κύμα φόρωντου Κώστα Ιερίδη


Μπαράζ φορολογικών επιβαρύνσεων περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός για το 2017. Οι φόροι αυτοί προβλέπονται από το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη άνοιξη και πλησιάζει πλέον η ώρα της εφαρμογής τους. 


Φορολογικές επιβαρύνσεις περιλαμβάνει ο νέος προϋπολογισμός για το 2017
Έτσι, σύμφωνα με τον νέο προϋπολογισμό, θα υπάρξει αύξηση των φορολογικών εσόδων από:- την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος. Η νέα φορολογική κλίμακα που ισχύει από τα εφετινά εισοδήματα με μειωμένο αφορολόγητο όριο, η αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των μικρομεσαίων από το 26% στο 29% και οι αυξήσεις στην προκαταβολή φόρου πρόκειται να φέρουν πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 988 εκατ. ευρώ το 2017- 736 εκατ. ευρώ επιπλέον που πρόκειται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι εντός του 2017 λόγω της αύξησης του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% καθώς και της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου- τα 422 εκατομμύρια ευρώ που θα πληρώσουν περισσότερα οι φορολογούμενοι λόγω της αύξησης της φορολογίας των καυσίμων από την 1η Ιανουαρίου. Η λιανική τιμή της αμόλυβδης αυξάνεται κατά 3-4 λεπτά το λίτρο, του ντίζελ κατά 9-10 λεπτά και του υγραερίου κίνησης κατά 6-7 λεπτά- 30 εκατ. ευρώ που θα πληρώσουν περισσότερα οι φορολογούμενοι από την αναμόρφωση τέλους ταξινόμησης οχημάτων- 91 εκατ. ευρώ που θα πληρώσουν περισσότερα οι φορολογούμενοι από την αναμόρφωση στη φορολογία των εταιρικών αυτοκινήτων. Πλέον αυξάνεται το φορολογικό κόστος για τους εργαζομένους που η επιχείρηση προσφέρει εταιρικό αυτοκίνητο. Το ποσό του ετήσιου κόστους χρήσης ενός εταιρικού Ι.Χ. που χρεώνεται ως εισόδημα στον χρήστη του αυξάνεται από το 30% στο 80%- 54 εκατ. ευρώ που θα πληρώσουν επιπλέον οι φορολογούμενοι λόγω της επιβολής από την 1-1-2017 φόρου 5% στον μηνιαίο λογαριασμό σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ.- 142 εκατ. ευρώ που θα πληρώσουν περισσότερα οι φορολογούμενοι λόγω της αύξησης του φόρου κατανάλωσης στα προϊόντα καπνού και στα υγρά πλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων από την Πρωτοχρονιά. Η τιμή του πακέτου αναμένεται να αυξηθεί περίπου κατά 0,5 ευρώ, ενώ ο φόρος στα υγρά ηλεκτρονικού τσιγάρου ανέρχεται στο 1 ευρώ ανά 10 ml- 19,3 εκατ. ευρώ που θα πληρώσουν περισσότερα οι φορολογούμενοι από την αναμόρφωση της φορολογίας στα επενδυτικά οχήματα- 25 εκατ. ευρώ που είναι η επιβάρυνση για το 2017 των φορολογουμένων από το τέλος στη συνδρομητική τηλεόραση 10% που επιβλήθηκε από τον περασμένο Ιούνιο- 62 εκατ. ευρώ που θα επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι από την επιβολή φόρου 1 έως 4 ευρώ ανά κιλό στον καφέ, ανάλογα με το στάδιο της επεξεργασίας του.


zougla.gr

1 σχόλιο:

  1. Με καφέ και τσιγάρο πνίγαμε τις στενοχώριες. Πάνε αυτά. Τώρα θα τρέχουμε σε κανένα μνημόσυνο για τον καφέ με το παξιμαδάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.