Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (20-11-2016)

- Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από Φ/Γ πλοίο και σύλληψη του Πλοιάρχου στο Κερατσίνι

– Σύλληψη Πλοιάρχου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Αίγινα 

– Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ιτέα 

– Διακομιδές ασθενών


Θαλάσσια ρύπανση έκτασης περίπου ογδόντα τετραγωνικών μέτρων (80m2), αποτελούμενη από διάσπαρτα μαύρα πετρελαιοειδή διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα ''ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ'' του λιμένα Ικονίου Κερατσινίου.
Σύμφωνα με δήλωση του 51χρονου Πλοιάρχου του Φ/Γ ''ALASA'' σημαίας Κύπρου, ανωτέρω ρύπανση προκλήθηκε λόγω διαρροής πετρελαίου (fuel oil) από τον καταμετρικό σωλήνα της δεξαμενής, κατά τη μέτρηση της στάθμης μετά το πέρας της πετρέλευσης.
Ανωτέρω ρύπανση αντιμετωπίστηκε άμεσα με ιδία μέσα του πλοίου καθώς και με τη συνδρομή ιδιωτικής απορρυπαντικής εταιρείας, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχος του ''ALASA'' και επεβλήθη το μέτρο της απαγόρευσης απόπλου του πλοίουμέχρι προσκόμισης εγγυητικής επιστολής τραπέζης.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα ανωτέρω Πλοίαρχος αφέθηκε ελεύθερος.

*****

Για ελλιπή σύνθεση πληρώματος συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, ο 50χρονος Κυβερνήτης του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ'' Ν.Π. 11715 από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αίγινας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας, ενώ ανωτέρω συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού 28ης Οκτωβρίου εντός χερσαίας ζώνης του λιμένα Ιτέας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 78χρονος, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 22χρονος.
Από τη σύγκρουση προκλήθηκε ο τραυματισμός του 22χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, για νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιτέας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
  • 66χρονου από το λιμένα Λακκίου Λέρου στο λιμένα Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
  • 80χρονης από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙ'' Ν. Π. 11836.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.