Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 , 2 & 3 (21-11-2016)


- Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Μυτιλήνη 
– Έρευνες προς εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα 
– Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα 
– Διακομιδές ασθενών
- Σύλληψη αλλοδαπών στη Μυτιλήνη 
– Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Μεγίστη 
–  Σύλληψη ημεδαπών στην Πάτρα
- Διασώσεις προσφύγων - μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, συλλήψεις διακινητών 
- Σύλληψη αλλοδαπών στη Χίο
- Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Κύμη


            

    Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα δύο (52) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
    Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΒΑΡΙΑΣ'' ν. Λέσβου, μία (01) πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
    Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****
    Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Πλατυγιαλιού του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, από ιδιώτη, ότι αγνοείται 37χρονος υποβρύχιος αλιέας στη θαλάσσια περιοχή όρμου Κούμαρο Αστακού.
    Άμεσα για την περιοχή αναχώρησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με βοηθητικό σκάφος εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών ενώ ενημερώθηκαν σχετικά τα παραπλέοντα Α/Κ σκάφη.
    Ο ανωτέρω εντοπίστηκε και περισυνελέγη από το Α/Κ “ΔΕΛΦΙΝΙ” ΝΜ 2153 σε βραχώδη περιοχή μεταξύ Γλώσσας Πογωνίας και όρμου Αγίου Παντελεήμονα Αστακού, καλά στην υγεία του και παραδόθηκε στα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
***** 
     Δύο (02) αλλοδαποί, μία 25χρονη και ένας 23χρονος συνελήφθησαν διαδοχικά απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
     Από την Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.
*****
    Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
07χρονου από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, Ε/Γ-Ο/Γ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν.Ι. 459 και
64χρονου από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛΑΚΤ.

***** 
Ένας 49χρονος αλλοδαπός συνελήφθη για παράβαση του νόμου “Περί αλλοδαπών”, αντίσταση κατά της Αρχής,  επίθεση και χειροδικία σε Λιμενικό όργανο και τέσσερις (04) ακόμη αλλοδαποί συνελήφθησαν για κατοχή – χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα και παραβίαση του όρου απαγόρευσης αναχώρησης από τη ν. Λέσβο, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης στον οικείο λιμένα.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 49χρονος  προσπάθησε να διευκολύνει την είσοδο των ανωτέρω τεσσάρων (04) αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, μέσω της επιβίβασής τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τον Πειραιά, ενώ επιπροσθέτως, επιτέθηκε σε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά τη διενέργεια ελέγχου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τέσσερα (04) ταξιδιωτικά έγγραφα, τα χρηματικά ποσά των χιλίων διακοσίων τριάντα πέντε (1.235,00) ευρώ και δέκα χιλιάδων τριών (10.003,00) δολαρίων Αμερικής, πέντε (05) ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς και ένα (01) κινητό τηλέφωνο.
 *****  
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκατριών (13) προσφύγων προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ν. Μεγίστης, μία (01) πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μεγίστης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. 
*****
Δύο (02) ημεδαποί, ηλικίας 33 και 69 χρονών συνελήφθησαν  απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Β' Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, στο νότιο πάρκο του οικείου λιμένα, για άσκηση δραστηριότητας πωλητή πλανόδιου εμπορίου χωρίς την προβλεπόμενη άδεια.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση επιβλήθηκαν παράλληλα διοικητικές κυρώσεις. 
*****
Ανακοινώνεται ότι την εβδομάδα από 14/11/2016 έως 21/11/2016, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πραγματοποιήθηκε η διάσωση τριακοσίων τριάντα εννέα (339) προσφύγων – μεταναστών σε εννέα (09) περιστατικά έρευνας – διάσωσης στη θάλασσα, ενώ συνελήφθησαν δύο (02) διακινητές και κατασχέθηκαν έξι (06) λέμβοι που χρησιμοποιήθηκαν παράνομα. 
     
*****
   Στον εντοπισμό οκτώ (08) αλλοδαπών, τουρκικής υπηκοότητας, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
   Οι ανωτέρω, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ ΚΑΡΦΑ” νότια του λιμένα Χίου, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 *****
   Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύμης για περιστατικό ακυβερνησίας, λόγω μηχανικής βλάβης, του Ι/Φ “JOSH” σημαίας Ιταλίας με τρεις (03) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της βραχονησίδας ΠΡΑΣΟΥΔΑ.
   Στην περιοχή έσπευσαν ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Π-Α/Κ “ΕΛΕΝΗ” Ν.Κ. 42. Το ανωτέρω Ι/Φ ρυμουλκήθηκε από το “ΕΛΕΝΗ”, συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, στο λιμένα Κύμης με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
   Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.