Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (26-11-2016)-Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα και θάνατος του οδηγού στη Λευκάδα
-Θάνατος ανδρός στη Χαλκίδα
-Κατάσχεση αλιευμάτων στη Νέα Μηχανιώνα 
-Διακομιδή ασθενούς
-Τραυματισμός ναυτικού στην Ραφήνα 
-Τραυματισμός λιμενεργάτη στην Αλεξανδρούπολη 
-Σύλληψη ημεδαπού για πλαστογραφία στο Βόλο 
-Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ'' Αιτωλοακαρνανίας.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι ο 24χρονος συνοδηγός είχε εξέλθει του οχήματος με ιδίες δυνάμεις, ενώ ο 30χρονος οδηγός αφού απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο 24χρονος συνοδηγός μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας, το Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ η σορός του 30χρονου οδηγού πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αγίου Νικολάου (Μπούρτζι) στη Χαλκίδα, 78χρονος.
Άμεσα ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, ενώ η σορός του 78χρονου πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Σαράντα πέντε κιλά (45kg) ιχθύες του είδους ''ΤΣΙΠΟΥΡΑ'' μικρού μεγέθους, διαστάσεων 16-18 εκατοστών κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20 εκατοστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, βραδινές ώρες χθες, σε διενεργηθέντα έλεγχο στην Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, από τα στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ βεβαιώθηκε μία (01) διοικητική παράβαση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ'' Ν.Σ. 158, 43χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 *****Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για περιστατικό τραυματισμού 49χρονου ναυτικού, μέλους του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΡΥ” Ν.Α. 620 το οποίο βρισκότανε στον οικείο λιμένα προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου.
  Ο ανωτέρω ναυτικός τραυματίστηκε εντός του χώρου στάθμευσης οχημάτων του ανωτέρω πλοίου κατά τη διαδικασία φόρτωσης Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο.  Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής επιλήφθηκαν του περιστατικού και ο τραυματίας διεκομίσθη  από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο “ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ”.
  Κατόπιν εντολής του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά προανάκριση κατά την τακτική διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

  Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, για περιστατικό τραυματισμού 51χρονου λιμενεργάτη στη χερσαία ζώνη του εμπορικού λιμένα Αλεξανδρούπολης.
  Ο ανωτέρω τραυματίστηκε ύστερα από πτώση κατά την εκτέλεση εργασιών φόρτωσης σίτου σε Φ/ Γ πλοίο και άμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου όπου παραμένει νοσηλευόμενος λόγω κατάγματος στο πόδι.
  Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Ένας 34χρονος συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου στο λιμένα Κατηγιώργη νότιου Πηλίου  Μαγνησίας για πλαστογραφία.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω έφερε επί του επαγγελματικού Α/ Κ σκάφους συνιδιοκτησίας του εξωλέμβια μηχανή τα στοιχεία της οποίας ήταν σε αναντιστοιχία με τα αναφερόμενα στοιχεία στα πιστοποιητικά του σκάφους.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε ανωτέρω εξωλέμβια μηχανή. 

*****
  Δύο (02) αλλοδαπές, ηλικίας 31 και 18 χρονών, συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατηγού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι σε διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η 31χρονη κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της ανωτέρω 18χρονης ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να την προωθήσει παράνομα στο εξωτερικό.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.