Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο1 & 2 (23-11-2016)-Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο 
-Εντοπισμός πυροβόλου όπλου στον Ωρωπό 
-Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Ο/Γ λόγω μηχανικής βλάβης στην Ζάκυνθο   Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα ν. Χίου, μία (01) πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε η ανωτέρω λέμβος.

*****

Ένα πυροβόλο όπλο εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες, στον προβλήτα Νο1 στο δυτικό όριο του λιμένα Ωρωπού από ιδιώτη, κατά τη διάρκεια αλιείας από την ακτή. 
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ανέσυρε από το βυθό και παρέδωσε άμεσα στην οικεία Λιμενική Αρχή το εν λόγω πυροβόλο όπλο στο οποίο, λόγω της οξείδωσης, δεν κατέστη δυνατή η ανεύρεση των χαρακτηριστικών του.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ωρωπού. 

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο από Ζάκυνθο για Κυλλήνη με εξήντα επτά (67) επιβάτες, για αδυναμία εκκίνησης στην αριστερή κύρια μηχανή .
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.