Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 (18-11-2016)
-Συνέχεια ενημέρωσης για την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αλλοδαπών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της ν. Σαμοθράκης την 16-11-2016 
-Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη ν.Λέσβο και στη ν.Σάμο
-Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τον εντοπισμό λέμβου στη θαλάσσια περιοχή 14 ν.μ. ανατολικά της ν. Θάσου, μεσημβρινές ώρες της 16-11-16, με δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, γνωρίζεται ότι από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 21χρονος αλλοδαπός, φερόμενος ως διακινητής των υπολοίπων.

                                                                                  *****

  Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα (40) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος  - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου ν. Λέσβου πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
    Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

                                                                                  *****

   Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών (53) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
   Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλοίο εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
   Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω πλοίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016'' και ακολούθως μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν.Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

                                                                                  *****
  Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
   Συγκεκριμένα, ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατηγού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
   Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.